2012/02/23

Deska serów i wędlin

Szykuje Wam się impreza? Polecam bardzo prostą do przygotowania, a jednocześnie efektowną deskę serów lub wędlin. Jest to bardzo wygodna forma podania małych przekąsek. Wygląda bardzo ładnie, nie wymaga zbyt dużo czasu na przygotowanie i można podać różne smakołyki. Taka deska może zawierać oprócz głównych produktów jeszcze dodatki np. do serów bakalie lub winogrona, a do wędlin i mięs marynowane warzywa, ogórki kiszone, oliwki, suszone pomidory, chrzan itd. Do podania bardzo fajnie wygląda obrotowa deska, jednak równie dobrze można wszytko ułożyć na dużym talerzu.


Deska wędlin:
kiełbasy pieczone
zwinięte różne rodzaje szynek
pasztety pieczone pokrojone w kostkę
kabanosy
jałowcowa
itp.
Do wędlin można podać w małym naczyniu chrzan lub inny sos.



Deska serów:
wędzone
"pleśniaki"
miękkie, twarde
pokrojone w kostkę
itp.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz