2013/05/02

Łosoś wędzony z mozzarellą i pomidorem

Pięknie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Szybka przekąska, kiedy jesteśmy głodni a nie mamy czasu stać przy "garach", do podania jak nagle przychodzą znajomi do butelki wina. Łosoś wędzony i kulka mozzarelli zawsze powinna być w lodówce, tak samo jak paczka mixu sałat. Pomidor też się jakiś znajdzie.



Potrzebujemy:
1 pomidor
1 kulkę mozzarelli
1/2 opakowania łososia wędzonego (około 75g)
1 łyżka octu balsamicznego
świeża bazylia - opcjonalnie świeża lub suszona
pieprz

Pomidora i mozzarelle kroimy w plastry. Łososia na paseczki lub rozrywamy w palcach na kawałki. Na talerzu układamy na przemian: pomidor, mozzarella, łosoś, aż do wyczerpania przygotowanych składników.
Całość przyprawiamy pieprzem i polewamy octem balsamicznym. Na wierzch możemy posypać posiekaną bazylią, ja miałam tylko suszoną. 

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz