Potrzebujemy:
4 kromki pieczywa tostowego pełnoziarnistego
1 mała pierś z kurczaka
250g świeżego szpinaku
1 mała cebula
1/2 pęczka szczypiorku
1 mały ząbek czosnku
1 sos włoski np. Knorr
S&P
Pierś z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie. Szpinak myjemy. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy. Dodajemy szpinak (całe liście), całość bardzo krótko smażymy. Dodajemy drobno posiekany czosnek, sól i pieprz. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Ostudzoną pierś z kurczaka, rwiemy palcami na kawałki (takie piórka). Dodajemy do niego szpinak (tylko bez soku, który puścił), posiekany szczypiorek i przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu sos. Mieszamy.
Przygotowujemy tosty do zapieczenia i grillujemy na chrupko.
Smacznego!
Ps. Przepis pochodzi ze strony przepisy.pl :)
Ps. Przepis pochodzi ze strony przepisy.pl :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz