2013/06/10

Tosty z kurczakiem i ze szpinakiem

A u mnie się dzieje, oj dzieje...Remont, kartony, worki, jednym słowem - chaos. W związku z tym wszystkim ubolewam, bo nie mam praktycznie w ogóle czasu gotować. Ulubionym moim ostatnio daniem obiadowym, śniadaniowym i późno kolacyjnym są tosty. Na przykład takie:



Potrzebujemy:
4 kromki pieczywa tostowego pełnoziarnistego
1 mała pierś z kurczaka
250g świeżego szpinaku
1 mała cebula
1/2 pęczka szczypiorku
1 mały ząbek czosnku
1 sos włoski np. Knorr
S&P

Pierś z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie. Szpinak myjemy. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy. Dodajemy szpinak (całe liście), całość bardzo krótko smażymy. Dodajemy drobno posiekany czosnek, sól i pieprz. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Ostudzoną pierś z kurczaka, rwiemy palcami na kawałki (takie piórka). Dodajemy do niego szpinak (tylko bez soku, który puścił), posiekany szczypiorek i przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu sos. Mieszamy.
Przygotowujemy tosty do zapieczenia i grillujemy na chrupko.

Smacznego!

Ps. Przepis pochodzi ze strony przepisy.pl :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz