tag:blogger.com,1999:blog-5556887714948957932.post1471189194758219826..comments2022-02-28T13:08:36.144+01:00Comments on Szpilki na miotle: CiasteczkaDankahttp://www.blogger.com/profile/06754977328872754183noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-5556887714948957932.post-54951359425426239762011-12-06T22:04:18.748+01:002011-12-06T22:04:18.748+01:00Ciasto francuskie to nie jest, ale prawidłowe wyko...Ciasto francuskie to nie jest, ale prawidłowe wykonanie gwarantuje powstanie warstw i dziur w pięknie wypieczonym ciasteczku (podobnie jak w ciastku francuskim). A wypieczone białko to dla tych którzy nie lubią salmonelli. Wszystko kwestia gustu :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5556887714948957932.post-66511046788909514722011-12-06T20:36:02.756+01:002011-12-06T20:36:02.756+01:00Dziękuję za komentarz. Jednak dla mnie to nie jest...Dziękuję za komentarz. Jednak dla mnie to nie jest przepis na ciasto francuskie. Oczywiście, że można posiekać najpierw nożem, a później zagnieść. Co do kolejności najpierw maczania ciasteczek wyciętych w białku, a następnie w cukrze i do piekarnika, było dla mnie osobiście mało wygodne. Łatwiej było upiec i dopiero trochę umoczyć w pianie i w cukrze. Ale jak komu wygodnie, na pewno będą smaczne...Dankahttps://www.blogger.com/profile/06754977328872754183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5556887714948957932.post-20896837462465533882011-12-05T19:39:07.064+01:002011-12-05T19:39:07.064+01:00Odnośnie ciastek francuskich siekanych, to chyba n...Odnośnie ciastek francuskich siekanych, to chyba nie ta kolejność wykonywania prac. <br />1. Wszystkie składniki siekamy nożem, a zagniatamy na koniec tylko chwilę.<br />2.Po wycięciu ciastek moczymy je w rozbitym widelcem białku (na talerzyku), następnie w cukrze (na kolejnym talerzyku wysypanym). I do piekarnikaAnonymousnoreply@blogger.com